• Посилання скопійовано

27,3% лікарняних листків видані з порушенням: результати перевірок ФСС

Фонд соцстрахування протягом 2018 року перевірив 207 495 листків непрацездатності

27,3% лікарняних листків видані з порушенням: результати перевірок ФСС

ФСС повідомляє, що упродовж 2018 року фахівцями Фонду соціального страхування України було здійснено перевірки 207 495 листків непрацездатності. У тому числі під час перевірок страхувальників (роботодавців) проаналізовано 31 481 лікарняний листок, з яких 27,3% видані з порушенням Інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності.

Аудит здійснюється з метою забезпечення цільового використання коштів загальнообов’язкового державного соціального страхування та упередження неправомірних виплат. Водночас, проведення перевірок здійснюється за наявності вагомих підстав і законних приводів.

Зазначимо, рішення про призначення або відмову в призначенні матеріального забезпечення приймає комісія (уповноважений) із соціального страхування підприємства на підставі листка непрацездатності застрахованої особи.

Серед іншого, до повноважень комісії (уповноваженого) належить розгляд підстав і правильність видачі та заповнення листків непрацездатності задля уникнення зловживань; ведення обліку осіб, які часто та довго хворіють; перевірки дотримання застрахованими особами режиму, визначеного лікарем на період тимчасової непрацездатності тощо.

Нагадаємо, упродовж 2018 року страхувальниками було надано до Фонду заяви-розрахунки для фінансування майже 38 млн днів тимчасової непрацездатності, що на 5,7% більше, ніж у 2017 році. Для фінансування матеріального забезпечення по листках непрацездатності у минулому році з бюджету Фонду було направлено близько 11,5 млрд грн.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»