• Посилання скопійовано

Акт перевірки з питань державної митної справи: як подати заперечення?

ДФС нагадує, що заперечення до акту перевірки з питань державної митної справи можна подати впродовж п’яти робочих днів. А також розповідає, які наслідки має подання такого заперечення згідно МКУ

Акт перевірки з питань державної митної справи: як подати заперечення?

ДФС у Чернівецькій області нагадує, що згідно з ч. 8 ст. 354 МКУ у разі незгоди керівника підприємства або уповноваженої ним особи з висновками перевірки чи фактами та даними, викладеними в акті або довідці про результати перевірки, вони зобов’язані підписати акт або довідку з запереченнями, які вони мають право подати протягом п’яти робочих днів з дня отримання акту або довідки.

Такі заперечення є невід’ємною частиною акту або довідки про результати перевірки. Заперечення розглядаються контролюючим органом протягом п’яти робочих днів, що настають за днем їх отримання (днем завершення перевірки, проведеної у зв’язку з необхідністю з’ясування обставин, що не були досліджені під час перевірки та зазначені у зауваженнях). За результатами розгляду підприємству надсилається відповідь у порядку, визначеному ПКУ для надсилання (вручення) податкових повідомлень-рішень. Керівник підприємства або уповноважена ним особа має право брати участь у розгляді заперечень. Про своє бажання взяти участь у розгляді заперечень ці особи зазначають у запереченнях.

Якщо керівник підприємства або уповноважена ним особа виявили бажання взяти участь у розгляді заперечень до акту або довідки про результати перевірки, контролюючий орган зобов’язаний повідомити зазначених осіб про місце і час проведення такого розгляду. Таке повідомлення надсилається керівнику підприємства або уповноваженій ним особі не пізніше наступного робочого дня з дня отримання заперечень, але не пізніше ніж за два робочих дні до дня їх розгляду (ч. 9 ст. 354 МКУ).

Участь керівника контролюючого органу або особи, яка виконує його обов’язки, у розгляді заперечень підприємства до акту або довідки про результати перевірки є обов’язковою (ч. 10 ст. 354 МКУ).

Рішення про визначення грошових зобов’язань підприємства, що перевірялося, приймається керівником контролюючого органу або особою, яка виконує його обов’язки, з урахуванням результатів розгляду заперечень підприємства (у разі їх наявності). Керівник підприємства або уповноважена ним особа можуть бути присутні під час прийняття такого рішення (ч. 11 ст. 354 МКУ).

Податкове повідомлення-рішення приймається керівником контролюючого органу або особою, яка виконує його обов’язки, з урахуванням розгляду заперечень до акту (у разі їх наявності) протягом десяти робочих днів з дня, наступного за днем вручення або надіслання підприємству акту про результати перевірки у порядку, передбаченому ПКУ для надсилання (вручення) податкових повідомлень-рішень, а за наявності заперечень підприємства до акту про результати перевірки - приймається з урахуванням висновку за результатами розгляду заперечень до акту про результати перевірки протягом трьох робочих днів, наступних за днем розгляду заперечень і надання (надсилання) письмової відповіді підприємству (ч. 12 ст. 354 МКУ).

Джерело: ДФС у Чернівецькій області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»