• Посилання скопійовано

12,6 тисяч – кількість планових перевірок Держпродспоживслужбою за І півріччя 2019 року

Понад 11 тис. перевірок було проведено у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, понад 1,5 тис. – у сфері ветеринарної медицини

12,6 тисяч – кількість планових перевірок Держпродспоживслужбою за І півріччя 2019 року

Держпродспоживслужба повідомляє, що за І півріччя вона здійснила 12,6 тис. планових заходів державного контролю у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів і ветеринарної медицини. Із цієї кількості понад 11 тис. перевірок – у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, понад 1,5 тис. – у сфері ветеринарної медицини.

Про це повідомив заступник директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Артем Саєнко під час колегії за підсумками роботи у першому півріччі 2019 року.

За його словами, у 7 813 випадках винесено приписи щодо усунення порушень у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, у 652 випадках суб’єкти господарювання у сфері безпечності харчових продуктів були оштрафовані на суму майже 6,8 млн грн.

Крім того, було винесено 168 рішень головних державних інспекторів про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів у зв’язку з виявленими порушеннями, які становили загрозу для життя або здоров’я людини.

Крім того, обговорено питання щодо контролю за обігом традиційних молочних продуктів та наголошено на посиленні заходів із виявлення та вилучення з обігу фальсифікованих традиційних молочних продуктів.

Джерело: Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»