• Посилання скопійовано

Розпочалася реєстрація територіальних органів нової ДПС (оновлюється)

Станом на 6 серпня в ЄДР зареєстровано ДПС у м. Києві та тринадцять обласних ГУ ДФС

Розпочалася реєстрація територіальних органів нової ДПС (оновлюється)

Нагадаємо, що за постановою КМУ від 19.06.2019 № 537 територіальні органи ДПС мають бути утворені як юридичні особи публічного права. У системі територіальних органів ДПС на регіональному рівні утворюються головні управління ДПС в областях та у місті Києві, Офіс великих платників податків ДПС та Інформаційно-довідковий департамент ДПС.

У додатку 1 до постанови № 537 міститься 27 територіальних органів ДПС.

Звертаємо увагу! Структура територіальних органів існуючої ДФС не зміниться. Але ці органи перейменують та зареєструють на кожний такий орган нову юрособу. Відповідно зміниться код ЄДРПОУ та найменування. А це вже вплине на подання декларації, сплату податків та на заключені договори щодо ЕЦП. Проте офіційної інформації щодо цих питань не було надано ані ДФС, ані Мінфіном. Про це все ми зазначали тут

Станом на 6 серпня за інформацією з сайтів територіальних органів ДФС вже зареєстровані:

Цей перелік буде оновлюватися на підставі відповідної інформації від інших територіальних органів ДФС.

І ще, за словами Верланова, нова податкова служба має розпочати свою роботу після реєстрації територіальних органів та прийняття Урядом розпорядження про покладання функції адміністрування податків із ДФС на ДПС. Про це ми писали тут.

Тож хоч реєстрація нових ДПС вже розпочалася, але фактично нова ДПС разом з її територіальними органами почне діяти тільки після набрання чинності відповідного розпорядження КМУ.

***

 Читайте також:

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»