• Посилання скопійовано

Як Нефьодов планує реформувати митницю та боротися з сірим бізнесом?

За словами Нефьодова, потрібно з одного боку відрізати корупційні потоки, з іншого – створювати умови для розмитнення і перетягувати білий, а потім сірий бізнес, підриваючи кормову базу хабарників

Як Нефьодов планує реформувати митницю та боротися з сірим бізнесом?

Боротьбу з корупційними потоками на митній службі України новопризначений голова Максим Нефьодов планує здійснювати, впровадивши кращий контроль усіх процесів. Про це він розповів у студії «5 каналу».

«Митниці треба об'єднати в єдину юридичну особу, тобто відмовитися від цієї історії, коли в нас є якісь князівства: обласний прокурор, обласний суддя, голова ОДА, митник, фітосанітарний інспектор – і це єдина згуртована компанія, яка чекає бізнес із широкими обіймами», – пояснив Нефьодов.

Зокрема, він прокоментував, як бачить боротьбу з корупцією на митниці. З одного боку, за словами Нефьодова, потрібно відрізати корупційні потоки, з іншого – створювати умови розмитнення і перетягувати білий, а потім сірий бізнес, підриваючи кормову базу хабарників.

«Будьмо відвертими, багато хто з бізнесу теж з цього годуєтсья. Не тільки є погані держслужбовці, які беруть гроші з янголів», – зазначив голова митної служби.

За словами Нефьодова, деякі схеми можна унеможливлювати, переносячи окремі рішення від чиновників.

На його думку, можна почати з питань, які вирішуються достатньо швидко. Серед них назвав питання розмитнення автомобілів.

Повний запис інтерв'ю з новим головою Держмитслужби дивіться тут.

Нагадаємо, на початку липня Максим Нефьодов офіційно очолив Державну митну службу. Його кандидатуру затвердили під час засідання уряду та водночас – звільнили з посади заступника міністра економічного розвитку і торгівлі.

***

Читайте також:

Джерело: 5.ua

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»