• Посилання скопійовано

Реформа ДФС завершиться створенням єдиної Служби фінрозслідувань

23 серпня 2019 р. міністр фінансів України Оксана Маркарова на засіданні колегії МВС України обговорювала питання створення Служби фінансових розслідувань. Як передбачається, це буде єдиний орган, який буде опікуватися боротьбою з фінансовими злочинами та злочинами у податковій сфері, створення якого завершить реформу ДФС

Реформа ДФС завершиться створенням єдиної Служби фінрозслідувань

Створення єдиної Служби розслідувань фінансових злочинів стане завершальним етапом реформи Державної фіскальної служби в Україні. Про це заявила 23 серпня міністр фінансів України Оксана Маркарова на засіданні колегії Міністерства внутрішніх справи України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щоб ми могли ефективно протидіяти економічним злочинам, для нас є викликом завершення цієї реформи (ДФС – авт.) створенням Служби фінансових розслідувань», – підкреслила Маркарова.

Вона додала, що єдина Служба розслідувань фінансових злочинів буде створена відразу після прийняття відповідного законопроекту, над яким активно працюють експерти.

23 серпня на цьому ж засіданні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що у зв'язку із планами створення Служби фінансових розслідувань прийнято рішення про ліквідацію департменту захисту економіки Нацполіції.

Як повідомляє «Економічна правда», законопроект про створення Служби фінансових розслідувань, розроблений Мінфіном ще у 2016 році, винесуть на розгляд Верховної Ради.

Цей законопроект був розроблений Мінфіном на чолі з Данилюком за участю західних партнерів і Міжнародного валютного фонду.

Він передбачає створення нового органу, який візьме на себе функції податкової міліції та економічних підрозділів Служби безпеки і Нацполіціі. Підчинятися СФР, згідно з документом, повинна Мінфіну.

 

Від редакції: Нагадуємо, що раніше у Уряду були плани щодо створення в Україні натомість податкової міліції Національного бюро фінансових розслідувань. Щодо назви нової структури тривали палкі спори, і здається, Служба фінансових розслідувань – це вже остаточний її варіант (але це ще не точно). Залишається лише дочекатись внесення відповідного законопроекту в Раду і опублікування остаточної його версії, підписаної Президентом.

Джерело: УКРІНФОРМ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»