• Посилання скопійовано

МЕРТ буде контролювати трудову сферу замість Мінсоцполітики

Уряд ухвалив законопроект щодо уповноваження МЕРТ на формування держполітики у сфері праці. Відповідно Держпраці буде підпорядковуватися МЕРТ

МЕРТ буде контролювати трудову сферу замість Мінсоцполітики

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні прийняв низку важливих рішень.

Так, Уряд схвалив законопроект, який уповноважує Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства на формування державної політики у сфері праці, зокрема щодо зайнятості населення, професійного навчання та професійного розвитку працівників, регулювання трудової міграції громадян України.

Кабінет Міністрів схвалив план організації виконання Указу Президента України №647 «Про деякі заходи із забезпечення надання якісних публічних послуг», визначивши відповідальні відомства та строки виконання завдань, встановлених Президентом України.

Нагадуємо, що Уряду Україні було доручено, зокрема, забезпечити:

  • впровадження єдиних вимог до надання публічних послуг;
  • поступове переведення окремих публічних послуг в електронну форму;
  • впровадження ефективного механізму контролю за наданням публічних послуг, зокрема шляхом замовлення послуги удаваним суб’єктом звернення;
  • запровадження ефективних способів надання консультацій фізичним та юридичним особам щодо публічних послуг, зокрема з використанням «гарячих ліній» зв’язку, віртуальних співрозмовників («чат-ботів»), електронних баз типових питань і відповідей.

Крім того, планується спростити процедури надання та отримання публічних послуг, забезпечити їх доступність, зокрема шляхом:

  • скасування необхідності подання заяви про надання публічної послуги у паперовій формі у разі наявності відомостей, необхідних для отримання такої послуги, в інших поданих суб’єктом звернення документах або національних електронних інформаційних ресурсах;
  • поширення практики заповнення заяви про надання публічної послуги уповноваженою особою суб’єкта надання публічної послуги або центру надання адміністративних послуг для її подальшого підписання суб’єктом звернення;
  • надання окремих адміністративних послуг в автоматичному режимі без втручання людини;
  • опрацювання питання щодо запровадження реєстрації місця проживання за декларативним принципом шляхом подання заяви в електронній формі із забезпеченням непорушності прав власника.

Також передбачається опрацювати питання щодо запровадження можливості зарахування виплат y соціальній сфері на банківський рахунок, відкритий отримувачем відповідних коштів у будь-якій банківській установі.

Крім того, Уряд схвалив проект Угоди між урядами України та Республіки Колумбія про взаємне скасування візових вимог для предʼявників звичайних паспортів та інших проїзних документів та уповноважив Постійного представника України при ООН Володимира Єльченка підписати зазначену Угоду. Угода передбачає, що громадяни обох країн зможуть в’їжджати та перебувати на території іншої держави без віз строком до 90 днів протягом 180 днів.

Від редакції: Відповідний законопроект вже зареєстровано на сайті ВРУ під номером 2168.  Але тексту ще не має. 

***

Читайте також: МЕРТ буде регулювати трудову міграцію українців 

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»