• Посилання скопійовано

Кого перевірить Нацкомфінпослуг в 2020 році? Перелік госпсуб'єктів

Нацкомфінпослуг схвалила перелік суб'єктів господарювання, які підлягають плановим заходам державного нагляду (контролю) у 2020 році. Він налічує 88 підприємств

Кого перевірить Нацкомфінпослуг в 2020 році? Перелік госпсуб'єктів

Згідно зі ст. 5 Закону №877, планові перевірки здійснюються відповідно до річних планів, що затверджуються органом державного нагляду (контролю) не пізніше 1 грудня року, що передує плановому.

Органи державного нагляду (контролю) щороку визначають перелік суб’єктів господарювання, які підлягають плановим заходам державного нагляду (контролю) у плановому періоді, та не пізніше 15 жовтня року, що передує плановому, забезпечують внесення відомостей про таких суб’єктів господарювання до інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю) для автоматичного виявлення нею суб’єктів господарювання, які підлягають комплексним плановим заходам державного нагляду (контролю).

Нацкомфінпослуг розпорядженням від 26.09.2019 р. №1872 уже схвалила перелік суб'єктів господарювання, які підлягають плановим заходам державного нагляду (контролю) у 2020 році.

Переглянути перелік можна тут>>

Він налічує 88 підприємств, які планує перевірити Нацкомфінпослуг у 2020 році. Зокрема, у переліку зазначено назву госпсуб'єктів, місце провадження госпдіяльності, ідентифікаційний код юрособи, предмет здійснення заходу держнагляду (контролю), ступінь ризику, дату початку перевірки та строк її проведення.

Звернемо увагу, що 12 вересня 2019 року ВРУ підтримала в цілому законопроект №1069-2 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг» (відомий як законопроект про «спліт»). Ним, зокрема, запропонована ліквідація Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг. Проте станом на 30.09.2019 р. цей закон ще не підписаний Президентом. 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»