• Посилання скопійовано

Уряд схвалив утворення територіальних органів нової Митної служби

З метою забезпечення належної роботи ДМС, Уряд схвалив постанову про утворення територіальних органів Держмитслужби

Уряд схвалив утворення територіальних органів нової Митної служби

Міністерство фінансів України розповідає, що постановою передбачено утворити митниці Держмитслужби та реорганізувати митниці Державної фіскальної служби (ДФС) шляхом їх приєднання до новоутворених митниць Держмитслужби.

Прийняття постанови дозволить продовжити заходи з утворення Держмитслужби та забезпечить виконання поставленого Урядом завдання для її повноцінного запуску.

За основу структури територіальних органів Держмитслужби взято принцип об’єднання митниць ДФС з урахуванням територіальної концентрації митних постів. Тому, в результаті утворення нових митниць Держмитслужби, очікується, що всі існуючі митні пости, в яких здійснюється митне оформлення, та пункти пропуску через державний кордон продовжать своє функціонування в місцях їх сьогоднішнього розташування.

При визначенні переліку нових митниць враховано:

  • місце розташування існуючих митниць та митних постів;
  • логістику між митними постами та існуючими митницями ДФС;
  • наявність належного транспортного сполучення та дорожньої інфраструктури;
  • кількість митних постів;
  • наявні та перспективні ІТ рішення.

У запропонованій структурі територіальних органів Держмитслужби зберігається існуюча логістика, відстані між митними постами та митницею.

Також створення базових митниць дасть змогу оптимізувати їх штатну чисельність, вивільнивши додаткові штатні одиниці для кадрового посилення функціональних підрозділів, які безпосередньо здійснюють митний контроль та митне оформлення.

 

До того ж Гончарук анонсував масове звільнення працівників митниці

У зв'язку з реорганізацією Державної фіскальної служби більшість співробітників Державної митної служби будуть звільнені. Про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами прем'єр-міністра, мова йде про сотні осіб, тому даний процес потребує певного часу.

«Фактично, більша частина людей, які працювали у старій системі митних органів буде звільнена», – сказав він.

Також Гончарук не зміг назвати точної дати запуску нової Державної митної служби, але додав, що це питання декількох тижнів.

«Можливо, я би не казав зараз якусь дуже чітку дату (запуску митниці – ред), однак порядок строків ви почули – це тижні», – пояснив він.

 

Довідково

Постанова Кабінету Міністрів «Про утворення територіальних органів Державної митної служби» розроблена відповідно до постанови Уряду від 18.12.2018 р. №1200 «Про утворення Державної податкової служби України та Державної митної служби України» та Положення про Державну митну службу, затвердженого постановою Кабміну від 06.03.2019 р. №227.

Розпорядженням КМУ від 05.07.2019 р. №512-р Головою Державної митної служби призначено Максима Нефьодова. 

16 липня 2019 року Державна митна служба була зареєстрована як юридична особа в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських організацій.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»