• Посилання скопійовано

Нова митниця запрацює на початку листопада

За словами Гончарука, ДМС має запрацювати на початку листопада 2019 року

Нова митниця запрацює на початку листопада

Державна митна служба запрацює на початку листопада. Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час зустрічі з бізнесом, передає кореспондент РБК-Україна.

Глава уряду заявив, що планується повністю перезавантажити митницю та податкову.

«Ми хочемо створити умови на рівні для всіх, щоб однаково низькі податки платили всі на рівні. На засіданні уряду ми ухвалили рішення по створенню нових структурних підрозділів. Їх буде менше, ніж було раніше. Бо така велика структура є непотрібною. Незабаром туди будуть переведені люди, до яких у нас немає питань. Вже приблизно з 1 листопада ми очікуємо, що нова митниця зможе отримати функції», – заявив Гончарук.

Разом з тим, за словами глави Уряду, відомство докладає усіх зусиль для подолання контрабанди на митниці.

Нагадаємо, Кабінет міністрів планував запустити роботу нової митниці з 1 листопада цього року.

Також повідомлялося, що Кабінет міністрів запустить систему, яка дозволить знизити корупцію на митниці. Як зазначив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет, в Україні всі силові відомства можуть передавати митникам орієнтування на обшук вантажу компаній, які вважають підозрілими. Часто це може бути «банальним способом вимагання хабарів». На думку Дубілета, вирішити цю проблему може процес подачі таких орієнтувань в електронній формі.

Як повідомлялося раніше, Уряд запустив пілотний проект для цифровізації направлення процесу доручень щодо проведення митних оглядів товарів та транспорту. Відтепер це буде робитись в електронному вигляді, що зменшить кількість безпідставних затримок в оглядах, зменшить корупційну складову та зайві витрати для бізнесу. Усе можна буде відстежити в режимі онлайн.

***

Читайте також: Уряд схвалив утворення територіальних органів нової Митної служби

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»