• Посилання скопійовано

Як ДПС буде виконувати план щодо надходжень до бюджету у ІV кварталі 2019 року?

В ІV кварталі ДПС має забезпечити надходження в розмірі 123,2 млрд грн, що на 17,6% більше, ніж в жовтні-грудні 2018 р. За словами Верланова, ДПС планує виконати план без тиску на бізнес

Як ДПС буде виконувати план щодо надходжень до бюджету у ІV кварталі 2019 року?

ДПСУ на своїй сторінці у Facebook повідомила наступне.

11 жовтня в ДПС відбулася апаратна нарада з керівництвом структурних підрозділів, головних управлінь Державної податкової служби в областях, м. Києві та Офісу великих платників податків. На нараді було підбито підсумки ІІІ кварталу та визначені завдання на наступні три місяці.

За результатами січня-вересня цього року Державна податкова служба виконала план по надходженню податків і зборів до бюджетів всіх рівнів і державних цільових фондів. Загалом ДПС забезпечила надходження в розмірі 706,1 млрд грн (без урахування сплати частини чистого прибутку НАК «Нафтогаз України» та Приватбанком у червні-липні). Це на 14,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

«Ми збільшуємо податкові надходження адекватно зростанню економіки. Це означає, що не створюється тиску на платників податків», – прокоментував цю статистику голова ДПС Сергій Верланов. Він зазначив, що ДПС має мислити на перспективу – категоріями кварталу, постійно підвищувати ефективність своєї роботи.

«У нас є цілком реальні ресурси, для того, щоб забезпечувати виконання індикативних показників без тиску на бізнес», – зазначив Сергій Верланов. Зокрема, на селекторній нараді йшлося про підвищення якості аналітичної роботи, було визначено конкретні сектори економіки та операції, яким буде приділятися підвищена увага податкових органів. Зокрема, що стосується контролю над сплатою ПДВ йдеться про компанії, які заявляють значні суми для відшкодування і декларують збитки, формують податковий кредит на рівні податкового зобов’язання та маніпулюють звітністю.

В ІV кварталі ДПС має забезпечити надходження в розмірі 123,2 млрд грн, що на 17,6% більше, ніж в жовтні-грудні 2018 р. «Завдання на четвертий квартал я бачу виконуваним, важким, напруженим, але виконуваним. Маємо показати, що таке справжня аналітична робота і що таке робота з ризиковими платниками», – резюмував Сергій Верланов.

 

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»