• Посилання скопійовано

Е-кабінет має стати головним каналом спілкування між платниками податків і ДПС, - Верланов

За словами Верланова, спрощення ведення бізнесу за рахунок розвитку електронних сервісів є пріоритетом в роботі ДПС. І в планах податківців зробити процес отримання податкових послуг, звітування та сплати податків максимально простим

Е-кабінет має стати головним каналом спілкування між платниками податків і ДПС, - Верланов

Сергій Верланов проінформував, що сьогодні в Службі велику увагу приділяють розвитку нових сервісів та, зокрема, вдосконаленню роботи Електронного кабінету. На думку очільника ДПС, Кабінет має стати головним каналом спілкування між платниками податків і податковою. 

«Щомісяця Електронним кабінетом користуються 5 млн платників податків. Це і компанії, і приватні підприємці, і громадяни. Така широка аудиторія користувачів змушує нас постійно тримати руку на пульсі, вивчати потреби наших клієнтів, їх попит на послуги та вдосконалюватися відповідно до цих вимог», – розповів керівник податкової служби. 

За словами Сергія Верланова, в податковій вже працюють над зміною інтерфейсу Електронного кабінету та створенням мобільного додатку, який дозволить платникам звітувати та сплачувати всі податки за допомогою смартфону. 

«Податкова в смартфоні» якнайкраще дозволить реалізувати принцип безконтактного спілкування податківців з платниками. А це, у свою чергу, не тільки заощадить час платникам, але й сприятиме зменшенню корупційних проявів безпосередньо в службі. 

Сергій Верланов також наголосив, що ДПС готова до своєчасного запуску програмних реєстраторів розрахункових операцій. На сьогодні вже здійснюється доопрацювання програмного рішення, яке буде безплатним для скачування і обслуговування. З 1 січня 2020 року воно буде представлено платникам податків для тестування.   Тестовий режим триватиме до 19 квітня 2020 року – саме з цього часу програмні РРО можна буде використовувати поряд з традиційними касовими апаратами. 

«За цей період платники зможуть ознайомитися з новими правилами, протестувати програмні РРО, зрозуміти їх переваги та визначити для себе якими моделями все ж таки користуватися у своїй діяльності. Хочу наголосити, що ДПС надаватиме своє програмне рішення безкоштовно, як і безкоштовно здійснюватиме його обслуговування та підтримку. Більше того, ми надаватимемо інформаційну допомогу всім бажаючим – навчимо як користуватися РРО, покажемо як це працює, відповімо на всі запитання», – зазначив Сергій Верланов. 

Очільник податкової також підкреслив, що спрощення ведення бізнесу за рахунок розвитку електронних сервісів є пріоритетом в роботі ДПС і в планах податківців зробити процес отримання податкових послуг, звітування та сплати податків максимально простим. 

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»