• Посилання скопійовано

Уряд проведе аудит Пенсійного фонду

Уряд вважає, що Пенсійний Фонд неефективно використовує значну частину коштів

Уряд проведе аудит Пенсійного фонду

Уряд вважає, що Пенсійний Фонд неефективно використовує значну частину коштів, а тому найближчим часом планує провести у відомстві незалежний аудит.  Про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук у середу, 27 листопада, під час засідання уряду, - повідомляє TCН.

За його словами, перевірка потрібна для того, щоб покращити це відомство, і менше витрачати на його адміністрування.

"Ухвалено рішення про проведення незалежного аудиту однією з міжнародних компаній - ми ще вибираємо якою. Є підстави вважати, що значна частина коштів використовується неефективно. Це має бути предметом істотної перевірки. Аби у наступному році оптимізувати цю структуру, і менше витрачати на адміністрування", - заявив прем'єр.

Нагадаємо, 27 листопада уряд ухвалив рішення, завдяки якому українці зможуть отримати електронні послуги від Пенсійного фонду не лише за дапомогою електронного підпису, а і за - BankID. 

Разом з тим, 17 жовтня, Верховна Рада ухвалила закон, який запускає моніторинг надання пенсій, пільг, субсидій й інших бюджетних коштів. Ухвалений документ має сприяти підвищенню оптимізації державних виплат, а також заощадженню ресурсів бюджету й ефективному їх використанню. 

Джерело: ТСН

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»