• Посилання скопійовано

Митні аукціони будуть функціонувати по-новому

Новий порядок запроваджує сучасні технології реалізації товарів, що перейшли у власність держави, на митних аукціонах, редукціонах

Митні аукціони будуть функціонувати по-новому

Міністерство фінансів України розповідає, що Кабінет Міністрів України підтримав розроблену Міністерством фінансів спільно з Державною фіскальною службою (Державною митною службою) постанову «Про затвердження порядку реалізації товарів на митних аукціонах, редукціонах та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Зокрема, у постанові йдеться про затвердження нового порядку реалізації товарів на митних аукціонах та редукціонах. Постанову №607 та інші постанови, якими до неї вносилися зміни, визнано такими, що втратили чинність.

Новий порядок запроваджує сучасні технології реалізації товарів, що перейшли у власність держави за порушення законодавства з питань митної справи, на митних аукціонах, редукціонах шляхом використання  електронної торгової системи.

Відповідальним за забезпечення функціонування електронної торгової системи постановою передбачено визначити ДП «Прозорро.продажі».

При цьому порядком передбачено процедури підготовки та проведення митних аукціонів та редукціонів, визначення переможця та оформлення результатів таких торгів, тощо.

Реалізація положень постанови дозволить підвищити відкритість та прозорість продажу товарів, що перейшли у власність держави за порушення законодавства з питань митної справи. Це сприятиме залученню ширшого кола потенційних покупців, а отже, і збільшенню обсягів надходжень до державного бюджету за рахунок коштів від реалізації товарів.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»