• Посилання скопійовано

Верланов: Рішуча боротьба з корупцією – одне з головних завдань нової ДПС

Голова ДПС Сергій Верланов анонсував роботу з очищення служби від податківців-хабарників

Верланов: Рішуча боротьба з корупцією – одне з головних завдань нової ДПС

Сергій Верланов повідомив, що рішуча боротьба з корупцією – одне з головних завдань, яке було поставлено перед кожним податківцем з моменту, коли я очолив новостворену ДПС. Ми створюємо Нову податкову, яка стане зручним сервісом для платників податків.

Прояви зловживань та корупційних дій вже отримують жорстку оцінку та покарання. Якщо хтось з чиновників не усвідомив – правила гри змінилися. Так як раніше, більше не буде. Ми очистимо ряди служби від тих, хто ганьбить звання податківця та розглядає свою посаду лише як місце для хабарів.

Спільно з правоохоронцями, антикорупційними органами ми будемо наполегливо викорінювати це ганебне явище, що роз‘їдає країну вже багато років та не дає рухатися уперед. Зокрема, ми разом із Службою безпеки України, знищуємо старі схеми по несанкціонованим діям із службовою інформацією, у тому числі в ІТ системах. Податкова й надалі буде надавати будь-яку допомогу всім правоохоронним органам у виявленні корупційних проявів та проведенні необхідних слідчих дій.

Через корупційний скандал в Одесі виникли серйозні репутаційні загрози для всіх співробітників служби. І наше завдання – своєю сумлінною роботою донести до людей, що в податковій працює багато порядних людей.

Вчора відвідав Одесу, аби особисто розібратися в ситуації, що склалася в ДПС області і анонсувати початок роботи групи з проведення перевірки організації роботи місцевої податкової. Крім того, ми вже розпочали роботу над розробкою плану переатестації всіх співробітників податкової служби, який має бути поданий на розгляд Кабміну у двотижневий термін.

Ми будемо й надалі моніторити будь-які підозри на корупційні дії, відпрацьовувати сигнали від платників податків щодо вимагання хабарів з боку посадових осіб ДПС. З цією метою створюється гаряча антикорупційна лінія, де кожен, хто має інформацію про незаконні дії співробітників податкової, зможе поінформувати про відомі йому факти.

Жоден винний в корупції не залишиться безкарним. Про результати цієї роботи ми будемо оперативно повідомляти.

***

Читайте також:

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»