• Посилання скопійовано

Керівний склад ДПС теж потрапляє під антикорупційну перевірку

За словами Верланова, ДПС за підтримки Уряду розпочинає масштабну антикорупційну перевірку керівного складу ДПС

Керівний склад ДПС теж потрапляє під антикорупційну перевірку

Державна податкова служба співпрацюватиме з правоохоронними та антикорупційними органами, аби остаточно викорінити будь-які корупційні прояви у ДПС. Про це заявив очільник ДПС Сергій Верланов в ефірі одного з телеканалів. Голова Державної податкової служби окремо наголосив, що усі матеріали за результатами перевірок спрямують до правоохоронних органів. 

«У нас розпочалася  масова боротьба з корупцією та іншими негативними явищами. Ми не стоїмо осторонь. Уряд, Президент, Верховна Рада, правоохоронні органи і ми робимо максимум. Ситуація назріла, і ми почали реалізовувати конкретні справи. Разом з різними правоохоронними органами ми у повній координації. Тому я звертаюся до наших працівників, які ще не зрозуміли, що ситуація змінилася.  Вони мають це зрозуміти і припиняти будь-які корупційні дії, які коли-небудь вчиняли. Потрібно припиняти лякати бізнес і вдаватися до поборів, і працювати виключно на державу», - прокоментував очільник ДПС Сергій Верланов.

Крім того, як повідомив очільник ДПС, на виконання доручення Прем’єр-міністра Олексія Гончарука податкова служба вже розпочала роботу над розробленням плану переатестації всіх співробітників ДПС України, який має бути поданий на розгляд Кабміну у двотижневий термін. 

Разом з тим ДПС успішно виконує своє головне завдання – наповнення бюджету. За результатами 2019 року Державна податкова служба виконала індикативні показники Міністерства фінансів на 100,8 %. До бюджету додатково надійшло 4 млрд грн. По місцевих податках річний план виконано за 11 місяців. Тобто вже на 1 грудня податкова служба зібрала більше коштів, ніж місцеві ради очікували отримати за весь рік. 

За словами Голови ДПС, таких результатів вдалося досягти за рахунок  аналітичної роботи, яка суттєво посилилась у другій половині минулого року. 

«Ми дуже якісно аналізуємо макропоказники сплати податку на додану вартість, обсягів постачання, навантаження, аналізуємо щоденно в онлайн режимі ризики по податкових накладних. Фіскальна дисципліна і боротьба зі схемами дали конкретні результати. Так, по податку на додану вартість рік по року нарахування збільшилися на 14 %, а після запуску Нової податкової служби – більш ніж на 20 %,  в грошах це приблизно 10 млрд грн», – підкреслив керівник податкової служби.

Сергій Верланов також зазначив, що завдяки посиленню аналітичної роботи ДПС зменшує кількість перевірок. Зокрема, кількість планових перевірок у 2019 році порівняно з 2018 роком скоротилась на 14 %. У цьому році планових перевірок поменшає ще на 20 %. 

Також удосконалюється система автоматичного моніторингу, що дозволяє  підвищити її якість, точність визначення ризикових операцій і прозорість роботи. Завдяки цьому, зокрема, кількість зупинених ПН/РК у співвідношенні до зареєстрованих у листопаді минулого року складала  0,17 %, тоді як у листопаді 2018 – 0,11 %, сума ПДВ таких зупинених ПН/РК у співвідношенні до зареєстрованих складала 0,78 % (листопад 2019 – 0,57 %). Тобто податкова служба стала блокувати менше податкових накладних, але ефективність суттєво виросла.

***

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»