• Посилання скопійовано

Затверджено критерії оцінювання ступеня ризику від діяльності у сфері експлуатації та технічного стану с/г машин

Кабмін затвердив Критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження діяльності у сфері експлуатації та технічного стану тракторів, самохідних шасі, самохідних с/г, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, с/г техніки, інших механізмів і визначається періодичність здійснення планових перевірок Держпродспоживслужбою

Затверджено критерії оцінювання ступеня ризику від діяльності у сфері експлуатації та технічного стану с/г машин

Кабмін постановою від 12.02.2020 р. № 92 затвердив Критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері експлуатації та технічного стану тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів і визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Такими критеріями є:

  • вид господарської діяльності;
  • види порушень вимог законодавства у сфері експлуатації та технічного стану машин, які виявлені протягом останніх п’яти років, що передують плановому періоду;
  • кількість порушень суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері експлуатації та технічного стану машин, які виявлені протягом останніх п’яти років, що передують плановому періоду;
  • кількість позапланових заходів державного нагляду (контролю), проведених щодо суб’єкта господарювання протягом останніх п’яти років, що передують плановому періоду, з підстав, передбачених абзацами третім, п’ятим, сьомим, дев’ятим частини першої статті 6 Закону "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".

Ризики настання негативних наслідків визначено в додатку 1.

Перелік критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження такої господарської діяльності, визначено в додатку 2.

Віднесення суб’єкта господарювання до високого, середнього або незначного ступеня ризику здійснюватиметься з урахуванням суми балів, нарахованих за всіма критеріями, за такою шкалою:

  • від 41 до 100 — до високого ступеня ризику;
  • від 21 до 40 — до середнього ступеня ризику;
  • від 0 до 20 — до незначного ступеня ризику.

Відповідно планові перевірки здійснюватимуться Держпродспоживслужбою з такою періодичністю:

  • з високим ступенем ризику — не частіше одного разу на два роки;
  • із середнім ступенем ризику — не частіше одного разу на три роки;
  • з незначним ступенем ризику — не частіше один разу на п’ять років.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»