• Посилання скопійовано

Порядок перевірок Держпраці знову підкоригують: проект постанови КМУ

Проектом постанови КМУ уточнюються повноваження Держпраці та виправляються технічні описки у Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю

Порядок перевірок Держпраці знову підкоригують: проект постанови КМУ

Держпраці на своєму сайті оприлюднила проект постанови КМУ “Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України” (завантажити).

Порядки здійснення держконтролю та держнагляду за додержанням законодавства про працю (Постанова №823), Порядок накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення (Постанова №509), Положення про Державну службу України з питань праці та ще 12 нормативно-правових актів приводяться у відповідність до:

  • від 02.09.2019 р. № 829 „Деякі питання оптимізації системи центральних органів виконавчої влади”,
  • від 11.09.2019 р. № 838 „Питання Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства”,
  • від 20.10.2019 р. № 879 „Про внесення змін до схеми спрямування і координації діяльності центральних органів виконавчої влади Кабінетом Міністрів України через відповідних членів Кабінету Міністрів України”,
  • від 04.12.2019 р. № 1072 „Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України”
  • Закону №341-IX „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо формування державної політики у сфері праці, трудових відносин, зайнятості населення та трудової міграції”.

Зміни вносяться з метою уточнення повноважень Держпраці та виправлення технічних описок (у зв’язку з набранням чинності Постановою № 1132) у Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю.

За проектом, ця постанова набере чинності з дня її опублікування (крім пп. 2 пункту 1, пункту 2, абзацу шостого підпункту 1 та підпункту 2 пункту 13 змін, які наберуть чинності одночасно із відповідними актами центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері праці, зайнятості населення, трудової міграції, трудових відносин, соціального діалогу та забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері промислової безпеки, охорони праці, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами, здійснення державного гірничого нагляду, здійснення державного нагляду та контролю за додержанням вимог законодавства про працю та зайнятість населення).

А поки що пропозиції та зауваження до зазначеного проекту можна надсилати за адресою: Державна служба України з питань праці, 01601, м. Київ, вул. Десятинна, 14; e-mail: dsp@dsp.gov.ua; факс/тел.: (044) 289-71-49.

***

Читайте також:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»