• Посилання скопійовано

Чесний бізнес може не боятися перевірок: позиція ДПС

За словами в.о. начальника ГУ ДПС у м. Києві, підприємцям, які ведуть чесний бізнес, немає чого боятися під час перевірок ДПС

Чесний бізнес може не боятися перевірок: позиція ДПС

Державні ревізори-інспектори вже звикли, що їх зустрічають з тривогою в очах. Але підприємцям, які ведуть чесний бізнес, нема чого боятися перевірок податкової служби, – вважає Нонна Багмет, в.о. начальниці ГУ ДПС у м. Києві.

«Стрес у зв'язку з ревізією є чисто психологічним явищем, на зразок страху студента перед іспитом. Однак сумлінний студент добре готується до іспиту і здає його на відмінно. Так само, бухгалтерам і менеджерам слід справлятися з ірраціональним страхом і не робити чогось, про що потім доведеться жалкувати, на зразок недопуску ревізорів чи перешкоджання їх роботі» – каже Нонна Багмет.

Керівниця столичної податкової навела дві причини, чому чесний бізнес може не боятися перевірок: «По-перше, перевірка чесного бізнесу тільки підтвердить відсутність порушень. Чого ж її боятися? По-друге, ДПС проводить перевірки лише тоді, коли бізнес веде ризиковану гру та перетинає червоні лінії. Приблизно одне зі ста підприємств береться на олівець для планової перевірки. А позапланові перевірки проводяться тільки за сигналами про порушення закону».

Нонна Багмет розповіла, що у січні 2020 року податківці провели більш ніж 500 перевірок. Серед порушень, які виявлялися ревізорами найчастіше: зарплати в конвертах, незаконна реалізація алкоголю та пального, порушення вимог закону щодо оприбуткування готівки та використання РРО.

***

Читайте також: Як боролись з тінізацією праці у січні 2020 року: цифри від ДПС

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»