• Посилання скопійовано

Додаткові обмеження на планові перевірки контролюючих органів: аналіз законопроекту №3275

Законопроектом №3275 забороняється до 30 червня 2020 року проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності. Але не всіх це стосується...

Додаткові обмеження на планові перевірки контролюючих органів: аналіз законопроекту №3275

З 2 квітня почав діяти Закон №540 (він же законопроект №3275). Про це ми писали тут. Далі розглянемо, які зміни він передбачає.

Нагадаємо, що 30 березня на позачерговому засіданні ВРУ було прийнято законопроект №3275, яким вносяться зміни до законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019).

Згідно з законопроектом, до 30 червня 2020 року забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

Водночас дана заборона не стосується державного нагляду (контролю):

  • за діяльністю суб’єктів господарювання, які відповідно до затверджених КМУ критеріїв оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності віднесені до суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику;
  • у сфері дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін;
  • у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення.

Також цим законопроектом подовжено строк проведення камеральних перевірок податкової звітності, про що ми писали тут.

А ще раніше Законом №533 було встановлено правила проведення податкових перевірок під час карантину. Про це читайте тут і тут.

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»