• Посилання скопійовано

Під час карантину ДПС може проводити камеральні перевірки звітності

Зміни до ПКУ на час карантину не передбачають обмежень щодо проведення камеральних перевірок

Під час карантину ДПС може проводити камеральні перевірки звітності

ДПС у м. Києві повідомляє, що Законом  №533 встановлено мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок з  18  березня  по  31 травня  2020 року (крім перевірок, що стосуються бюджетного відшкодування). 

Перевірки, що були розпочаті до 18 березня 2020 року та не були завершеними, тимчасово зупиняються на цей період.

Стосовно проведення камеральних перевірок слід зазначити наступне: пп. 76.1 ПКУ встановлено, що камеральна перевірка проводиться посадовими особами контролюючого органу без будь-якого спеціального рішення керівника (його заступника або уповноваженої особи) такого органу або направлення на її проведення.

Камеральній перевірці підлягає вся податкова звітність платників податків суцільним порядком за кожний звітний (податковий) період.

При цьому, згода платника податків на перевірку та його присутність під час проведення камеральної перевірки не є обов'язковою.

Тобто зміни, внесені Законом № 533, не передбачають обмежень щодо проведення камеральних перевірок.

 

Від редакції

З 2 квітня діють нові правила проведення камеральних перевірок декларацій за періоди карантину. Відповідна норма введена у ПКУ Законом №540 (про це тут). За нею камеральна перевірка податкової декларації за звітні (податкові) періоди березень–травень 2020 року або уточнюючих розрахунків, що були подані платниками податків протягом березня-травня 2020 року, може бути проведена протягом 60 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку їх подання, а якщо такі документи були надані пізніше, - за днем їх фактичного подання.

Але зазначені зміни не стосуються звітності з ПДВ (оскільки для неї звільнення від штрафів за неподання немає, навіть, під час карантину). 

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»