• Посилання скопійовано

Чи надаються письмові ІПК протягом дії карантину?

Якщо запит на отримання ІПК отримано ДПС під час карантину, то податківці можуть надати відповідь не у встановлений строк

Чи надаються письмові ІПК протягом дії карантину?

Як буде застосовуватися норма Закону №591 про зупинення перебігу строків, передбачених статтями 52 - 53 Кодексу, щодо надання контролюючими органами індивідуальних податкових консультацій в письмовій формі? Відповідає ДПС у Луганській області.

Вказана норма передбачає, що на період з 29.05.2020 по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19) зупиняється перебіг строків* (від ред. - Зауважимо, що ця норма не нова, її було внесено до ПКУ Законом №533 17 березня 2020 року):

  • надання контролюючими органами на запити платників податків індивідуальних податкових консультацій (ст. 52 Кодексу);
  • надання контролюючими органами платникам податків нових ІПК, підготовлених з урахуванням висновків суду про скасування раніше наданої ІПК (ст. 53 Кодексу).

Також Законом передбачено, що з першого календарного дня місяця, наступного за місяцем, в якому завершується дія карантину, перебіг строків надання ІПК, які зупинялися, продовжується з урахуванням часу, що минув до такого зупинення.

Тобто, якщо контролюючий орган отримає запит платника податків на отримання ІПК, термін розгляду якого припаде в період з 29.05.2020 по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, то не буде вважатись порушенням, якщо контролюючий орган надасть ІПК не у встановлений, із продовженням, 40 денний строк для розгляду запиту і підготовки відповіді, а наприклад, на 45-й день.

* Примітка: Строки надання ІПК, передбачені Кодексом:

  • 25 календарних днів (з можливістю продовження на 15 календарних днів), що настають за днем отримання контролюючим органом звернення платника податків на отримання ІПК;
  • 30 календарних днів з дня набрання законної сили рішенням суду про скасування раніше наданої ІПК.

***

Читайте також: Мораторій на податкові перевірки подовжено! (Та інші зміни Закону №591)

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Луганській області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»