• Посилання скопійовано

Що змінилося в строках примусового стягнення податкового боргу?

Термін, протягом якого ДПС надано право на стягнення коштів та продаж майна платника податків, настає через 30 к.дн. з дня надіслання (вручення) податкової вимоги (а не через 60, як було раніше)

Що змінилося в строках примусового стягнення податкового боргу?

Офіс великих платників податків ДПС звертає увагу платників податків на зміни податкового законодавства в частині примусового стягнення заборгованості, передбачені Законом України від 16.01.2020 року №466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» (далі – Закон України).

Основні зміни в механізму стягнення податкового боргу (діють з 23.05.2020 року):

  • термін, протягом якого контролюючому органу надано право на стягнення коштів та продаж майна платника податків настає через 30 календарних днів з дня надіслання (вручення) податкової вимоги, а не через 60, як було раніше.
  • термін на самостійне проведення експертної оцінки зменшено до 1 місяця з дня прийняття рішення контролюючим органом, що прискорює процедуру для подальшої реалізації майна в рахунок погашення податкового боргу (раніше такий термін становив 2 місяці).
  • визначено заходи стосовно примусового стягнення заборгованості з частини чистого прибутку (доходу) державних унітарних підприємств та їх об’єднань здійснюватимуться відповідно до  ст. 59-60  та глави 9 ПКУ.

***

Читайте також: Як змінився порядок стягнення податкового боргу?

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»