• Посилання скопійовано

Штрафи за порушення законодавства про працю: оприлюднено проект форми постанови

МЕРТ розроблено проект форми постанови про накладення штрафу за порушення законодавства про працю та зайнятість населення

Штрафи за порушення законодавства про працю: оприлюднено проект форми постанови

Згідно з п. 4 Порядку №509 за результатами розгляду справи фахівець Держпраці має складати постанову про накладення штрафу. Складається вона у двох примірниках:

  • один залишається в уповноваженої посадової особи, що розглядала справу,
  • другий надсилається протягом трьох днів з дня складення суб’єктові господарювання або роботодавцю.

У разі відсутності підстав для складення постанови про накладення штрафу уповноважена посадова особа письмово повідомляє про це суб’єкту господарювання чи роботодавцю.

Без форми цієї постанови не можуть накладатися штрафи за ст. 265 КЗпП.

З огляду на це, МЕРТ розроблено проект форми постанови про накладення штрафу за порушення законодавства про працю та зайнятість населення. Відповідний проект наказу розміщено для обговорення на сайті СПО об'єднань профспілок.

Зауважимо, що з огляду на зміст нової форми постанови вона  буде виписуватися за результатами перевірок не тільки при порушенні законодавства про працю, а також при перевірках питань зайнятості населення.

Очікується, що наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Відповідно втратить чинність абзац тринадцятий п. 1 наказу Мінсоцполітики від 18.08.2017 р.  №1338, яким затверджено форму постанови про накладення штрафу уповноваженими посадовими особами.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»