• Посилання скопійовано

Гетманцев незадоволений результатами ДПС та ДМС після зміни керівництва

Державні податкова і митна служби показують негативні результати роботи після зміни керівників

Гетманцев незадоволений результатами ДПС та ДМС після зміни керівництва

Економічна правда розповідає, що глава фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев в інтерв'ю LIGA.net заявив про незадоволення результатами ДПС та ДМС після зміни керівництва.

«Міністр взяв на себе відповідальність [коли звільняв колишніх керівників Сергія Верланова і Максима Нефьодова, – ред.], чекаємо від нього результату. Якщо у нього будуть результати позитивні – переможців не судять. Якщо результати негативні, а ми зараз, на жаль, бачимо результати негативні, то таке рішення викликає дуже і дуже багато питань», – сказав Гетманцев.

Щодо податкової Гетманцев відзначає два моменти: істотне зниження плану і скорочення надходжень в порівнянні з 2019 роком.

«План був сильно скоректований, і індикативи знижені з 31 млрд до 21,3 млрд. Питання до міністра фінансів – хіба економіка країни впала на 30%? Ні. Чому таке зниження? Звичайно, простіше вимагати у ДПС перевиконання плану на 10% – до речі , це завдання не виконано по червня – якщо до цього зменшити його на 30%. у порівнянні зі старими індикатива невиконання плану склало 15%. у червні ми знову (як і в травні) бачимо зменшення надходжень рік до року (26,7 млрд при 28 млрд в 2019», – пояснив він.

За словами глави комітету, збільшення сальдо по ПДВ рік до року – це позитивний сигнал, хоча і «деякі експерти і пов'язують збільшення зі зменшенням імпорту і зменшенням імпортного податкового кредиту в системі».

«З третього боку, ми змушені констатувати повний провал роботи зі спиртом, надходження від якого впали, хоча ще в березні і квітні перевищували планові в 7 і 5 разів відповідно! Це очевидний відкат назад. Об'єктивне падіння ПДФО та податку на прибуток може і повинно бути компенсовано за рахунок інших платежів», – сказав Гетманцев.

За його словами, ситуація на митниці набагато гірше, ніж у податковій.

«Планові показники (індикативи) також були зменшені на 30% і навіть ці плани митниця не виконала в травні. У червні зменшений план був виконаний, однак, це менше, ніж в аналогічні місяці при команді Максима Нефьодова. Сірий імпорт йде, бюджет отримує менше , системної роботи з митною вартістю немає, ми маємо зрив термінів щодо реформи митниці. При Нефьодові робилося хоча б це», – зазначив глава комітету.

Нагадуємо:

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що головам  митної та податкової служби поставлена задача забезпечити надходження в бюджет як мінімум на 10% вище планового показника – інакше вони будуть звільнені.

Ексголова ДПС Сергій Верланов Сергій Верланов завляв, що Мінфін у травні зменшив план для Державної податкової служби з 58,6 млрд грн до 39,6 млрд грн – на 19 млрд грн.

Раніше ексголова Митної служби Максим Нефьодов заявив, що у травні Міністерство фінансів зменшило план для Державної митної служби на 9,1 мільярд гривень. Надходження від митниці до держбюджету порівняно з квітнем зменшились на 1 мільярд.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»