• Посилання скопійовано

Держпраці: стажування без оформлення трудових відносин – це порушення

Стажування без оформлення трудових відносин є порушенням трудового законодавства і тягне за собою штраф у розмірі 10 мінімальних зарплат – 47 230 грн

Держпраці: стажування без оформлення трудових відносин – це порушення

В рамках комплексної превенції фахівці Управління Держпраці у Рівненській області здійснили інформаційні відвідування суб’єктів господарювання у сфері торгівлі, що працюють в ТРЦ «Злата Плаза». У спілкуванні з роботодавцями та працівниками завідувач сектору експертизи умов праці Управління Катерина Жарська та головний державний інспектор Оксана Андрійчук робили три головні акценти: необхідність оформлення трудових відносин, дотримання вимог гігієни та безпеки праці і виконання протиепідемічних заходів.

Як з’ясувалося під час попереднього моніторингу, в «Злата Плазі» знову набула популярності така неофіційна форма зайнятості як стажування. Зокрема, інспектори зафіксували 13 осіб, що «стажуються» без оформлення трудових відносин. Фахівці Управління наголосили на необхідності оперативного усунення порушення.

Управління Держпраці нагадує: стажування без оформлення трудових відносин є порушенням трудового законодавства і тягне за собою штраф у розмірі 10 мінімальних заробітних плат – 47 230 гривень.

***

Читайте також: Коли працівника можна приймати на стажування: консультує Держпраці

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»