• Посилання скопійовано

Обережно шахраї! Податківці під час карантину не приходять на планові перевірки

Якщо до платника податків завітали нібито з «податковою» перевіркою, то це можуть бути шахраї. Будьте уважні та обережні – перевіряйте інформацію

Обережно шахраї! Податківці під час карантину не приходять на планові перевірки

ДПС у Донецькій області нагадує, що 29 травня  2020 року набрав чинності Закон України від 13.05.2020 р. №591-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)", яким продовжується з 18 березня по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого КМУ на всій території України:

  • мораторій на проведення документальних перевірок правильності нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску. Документальні перевірки, що були розпочаті до 18 березня 2020 року та не були завершеними, зупиняються до завершення карантину.
  • мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок, а  перевірки, що були розпочаті до 18 березня 2020 року та не були завершеними, зупиняються до завершення карантину.

Такий мораторій не поширюється на проведення:

  • документальних позапланових перевірок з підстав, визначених пп. 78.1.8 ст. 78 ПКУ (проводиться щодо законності декларування заявленого до відшкодування з бюджету ПДВ та/або з від’ємного значення з ПДВ, яке становить більше 100 тис. грн);

фактичних перевірок в частині порушення:

  • обліку, ліцензування, виробництва, зберігання та транспортування пального, спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів;
  • цільового використання пального та спирту етилового платниками податків;
  • обладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та/або рівномірами-лічильниками;
  • здійснення функцій, визначених законодавством у сфері виробництва і обігу спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, пального з підстав, визначених пп. 80.2.280.2.3 та 80.2.5 ст. 80 ПКУ.

Головне управління ДПС у Донецькій області звертає вашу увагу, якщо до вас повадилися нібито з «податковою» перевіркою, то це можуть бути шахраї. Будьте уважні та обережні –  перевіряйте інформацію!

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Донецькій області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»