• Посилання скопійовано

З 24 липня діє форма постанови щодо трудових штрафів

Мінекономіки затвердило форму постанови про накладення штрафу за порушення законодавства про працю та зайнятість населення

З 24 липня діє форма постанови щодо трудових штрафів

Згідно з п. 4 Порядку №509 за результатами розгляду справи фахівець Держпраці має складати постанову про накладення штрафу. Більш того, без форми цієї постанови не можуть накладатися штрафи за ст. 265 КЗпП.

З огляду на це, Мінекономіки наказом від 19.05.2020 р. №920 (зареєстрований в Мін'юсті 14.07.2020 р. за №657/34940) затвердило форму постанови про накладення штрафу за порушення законодавства про працю та зайнятість населення.

Складається вона у двох примірниках:

  • один залишається в уповноваженої посадової особи, що розглядала справу,
  • другий надсилається протягом трьох днів з дня складення суб’єктові господарювання або роботодавцю.

У разі відсутності підстав для складення постанови про накладення штрафу уповноважена посадова особа письмово повідомляє про це суб’єкту господарювання чи роботодавцю.

Зауважимо, що з огляду на зміст нової форми постанови вона  буде виписуватися за результатами перевірок не тільки при порушенні законодавства про працю, а також при перевірках питань зайнятості населення.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Наказ було опубліковано в "Офіційному віснику" №57 від 24.07.2020 року. Відповідно форма постанови починає діяти з 24 липня.

Відповідно втратить чинність абзац тринадцятий п. 1 наказу Мінсоцполітики від 18.08.2017 р.  №1338, яким затверджено форму постанови про накладення штрафу уповноваженими посадовими особами.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»