• Посилання скопійовано

Що зміниться із випадками зупинки податкових перевірок з 2021 року?

З 2021 року строки давності для перевірок зупиняються на період, коли їх проведення неможливе у зв’язку зі законодавчою або судовою забороною, недопуском до перевірки, відсутністю платника за місцезнаходженням, оскарженням ним протягом тривалого часу наказів на перевірку, втрати документів

Що зміниться із випадками зупинки податкових перевірок з 2021 року?

ДПС у Миколаївській області стосовно новацій податкового законодавства, передбачених Законом України від 16.01.2020 р. №466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» (далі – Закон №466) повідомляє, що врегульовано питання строків давності для здійснення перевірок та донарахування платежів до бюджету.

Законом №466 внесено зміни до ст. 102 ПКУ, а саме доповнено нормою, якою передбачено випадки коли проведення перевірок з питань дотримання вимог податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на контролюючі органи є неможливим.

Так, змінами до ст. 102 ПКУ, які набудуть чинності з 01.01.2021, передбачено, що строки давності для здійснення перевірок та донарахування платежів до бюджету зупиняються на період, коли їх проведення неможливо у зв’язку із законодавчою або судовою забороною, недопуском до перевірки, відсутністю платника за місцезнаходженням, оскарженням ним протягом тривалого часу наказів на перевірку, втрати документів тощо.

На цей же період продовжуються також терміни зберігання документів відповідно до вимог ст. 44 ПКУ.

Це дозволить врегулювати проблему щодо неможливості визначення контролюючим органом грошових зобов’язань за ці періоди та дозволить запобігти втратам бюджету.

Джерело: ДПС у Миколаївській області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»