• Посилання скопійовано

Уряд змінив порядок планування перевірок Держаудитслужбою

Змінилася періодичність формування плану заходів фінконтролю

Уряд змінив порядок планування перевірок Держаудитслужбою

Бухгалтер.ua розповідає, що планувати державний фінансовий аудиту та інспектування будуть щоквартально, замість періоду в півріччя.

Також підставою для включення заходів з державного фінансового аудиту та інспектування до планів державного фінансового контролю виступатиме будь-яке звернення правоохоронних органів, юридичних і фізичних осіб.

Зміни внесли постановою КМУ від 09.09.2020 р. №795 до Порядку планування заходів державного фінансового контролю органами державного фінансового контролю (постанова КМУ від 08.08.2001 р. №955).

Прибрали і можливість скоротити строк аудиту за рішенням керівника органу Держаудитслужби або його заступника з одночасним внесенням змін до плану заходів державного фінансового контролю. Таким чином, оновили п. 12 Порядку проведення Державною аудиторською службою, її міжрегіональними територіальними органами державного фінансового аудиту виконання бюджетних програм, затвердженого постановою КМУ від 10.08.2004 р. №1017.

Окрім того, до повноважень Держаудитслужби додали, зокрема, планування заходів державного фінансового контролю за високоризиковими операціями на підставі результатів аналізу інформації щодо використання державних ресурсів.

Джерело: Бухгалтер.ua

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»