• Посилання скопійовано

Виконання будівельних робіт без працівників: які наслідки?

СБУ викрила схему незаконного заволодіння державними коштами на суму приблизно 170 млн гривень

Виконання будівельних робіт без працівників: які наслідки?

Співробітниками управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС в Одеській області спільно з Головним слідчим управлінням СБУ викрито схему незаконного заволодіння грошовими коштами та їх можливого виведення. Зазначена схема була втілена шляхом надання податкової вигоди щодо безпідставного формування податкового кредиту в загальній сумі  майже 81 млн грн третім особам та можливого виведення державних коштів в обсязі майже 169,2 млн гривень.

Встановлено, що упродовж 2019 – 2020 років Одеська компанія (при відсутності необхідних трудових ресурсів, основних засобів, залучених субпідрядних організацій) задекларувала виконання будівельних робіт на загальну суму понад 485,7 млн грн, у т. ч. ПДВ майже 81 млн грн. Таким чином була надана податкова вигода щодо безпідставного формування податкового кредиту підприємствам реального сектору економіки на загальну суму майже 81 млн гривень.

За даними матеріалами Головним слідчим управлінням СБУ зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 3. ст. 209 КК України. Наразі тривають слідчі дії в рамках даного кримінального провадження.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»