• Посилання скопійовано

Постачальника визнали ризиковим з ПДВ, покупець також може стати ризиковим

При включенні ДПС постачальника до переліку ризикових платників всіх учасників схеми також визнають ризиковими

Постачальника визнали ризиковим з ПДВ, покупець також може стати ризиковим

Фахівці Головного управління ДПС в Одеській області викрили схему ухилення від сплати податків, у результаті якої упереджено використання фіктивного податкового кредиту на суму більше 2,3 млн грн ПДВ.

У ході проведених заходів встановлено, що ТОВ «Х» здійснювало фіктивну купівлю, зберігання та продаж товарів, а саме – придбавало оливи відомої марки, в подальшому маючі на меті реалізацію інших товарів та послуг (у тому числі, збирання, перевезення, утилізацію відпрацьованих мастил, імпортованої продукції). При цьому у товариства були відсутні власні або орендовані основні засоби та штатні працівники.

У результаті зазначений платник  включений  до переліку ризикових платників, що в подальшому унеможливлює розповсюдження схемного податкового кредиту, та прийняті відповідні рішення щодо включення всіх учасників схеми до переліку ризикових платників податків.

Таким чином, підприємства реального сектору економіки не скористалися вказаною схемою та здійснили сплату податкових зобов’язань до державного бюджету в повному обсязі.

Головне управління ДПС в Одеській області звертається до платників податку на додану вартість з проханням уникати участі у схемах мінімізації податкових зобов’язань та/або отримання податкової вигоди.

Нагадуємо, що на сайті ДПС можна дізнатися більше про свого бізнес-партнера, за допомогою якого можна перевірити потенційних бізнес-партнерів щодо сумлінності сплати податків до бюджету.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»