• Посилання скопійовано

Порядок застосування адміністративного арешту майна платника податків зміниться

Оприлюднено проєкт наказу Мінфіну, яким пропонується доповнити обставини застосування адміністративного арешту майна відповідно до внесених Законом №466 змін

Порядок застосування адміністративного арешту майна платника податків зміниться

9 жовтня 2020 року ДПСУ оприлюднила проєкт наказу Міністерства фінансів «Про внесення змін до Порядку застосування адміністративного арешту майна платника податків» (завантажити).

Ним пропонується доповнити обставини застосування адміністративного арешту майна відповідно до внесених Законом №466 змін.

Нагадаємо, що Законом №466 пункт 94.2 ПКУ доповнено пп. 94.2.9 ПКУ, згідно з яким адміністративний арешт майна застосовується у разі, якщо з’ясовується, що нерезидент розпочинає та/або здійснює господарську діяльність через постійне представництво на території України без взяття на податковий облік, що підтверджується актом перевірки.

Започаткування в результаті проведення адміністративної реформи функціонування однієї юридичної особи для системи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, яке  потребуватиме делегування керівником такого органу окремих повноважень уповноваженим особам контролюючих органів територіального рівня (як державних органів без статусу юридичної особи).

Також у проєкті наказу враховано вимоги нової редакції українського правопису, затвердженого постановою КМУ від 22.05.2019 року № 437, яким змінено написання уживаних слів.

Очікується, що цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. А поки що зауваження та пропозиції до проєкту наказу можна надавати протягом 20 робочих днів з дня його оприлюднення у письмовій та/або електронній формі за адресою:

  • Державна податкова служба України, Львівська пл., 8, м. Київ, 04053, e‑mail: n.yurkovska@tax.gov.ua,
  • Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

Читайте також: Податок на прибуток: доходи нерезидентів за Законом №466

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»