• Посилання скопійовано

Екс-керівнику ДПС Верланову повідомили про підозру

Досудовим розслідуванням прокуратури встановлено, що Сергій Верланов незаконно скасував податкове повідомлення-рішення на суму 2,24 млрд гривень

Екс-керівнику ДПС Верланову повідомили про підозру

«РБК-Україна» розповідає, що офіс генеральної прокуратури України повідомив про підозру колишнього голови Податкової служби. Його підозрюють у зловживанні владою і службовим становищем.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній посадовець незаконно скасував податкове повідомлення-рішення на суму 2,24 млрд гривень.

Зазначається, що цим документом Офісом великих платників податків ДПС України було донараховано рентну плату за користування надрами одному з найбільших металургійних комбінатів країни.

Таким чином, бюджет України недоотримав зазначену суму несплачених податків.

При цьому ім'я чиновника не називається.

***

Оновлено: колишній голова Податкової служби України Сергій Верланов у Facebook заявив, що Офіс генпрокурора вручив підозру саме йому.

«Звинувачення проти мене абсолютно безпідставні і є черговим прикладом юридичного трешу, що скоро доведу. Буду захищати себе і ті реформи, заради яких я прийшов на державну службу», – написав колишній глава податкової.

ФБ Верланова


Нагадаємо, у квітні Кабмін прийняв рішення звільнити Сергія Верланова з посади голови Державної податкової служби України. Він був призначений на цю посаду у квітні минулого року після того, як було прийнято рішення про поділ Державної фіскальної служби.

Через кілька днів, без конкурсу, уряд призначив новим головою податкової служби Олексія Любченка.

7 травня Верланов заявив, що співробітники СБУ провели у нього вдома обшуки.

«Що шукали – не уточнювали, але те, про що, ймовірно, прийшли, не знайшли», – зазначив він.

***

Читайте також: ДПС з СБУ припинили діяльність великого конвертцентру

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»