• Посилання скопійовано

Запити на інформацію від Держмитслужби будуть формувати по-новому

Мінфін затвердив Порядок забезпечення доступу до публічної інформації у Державній митній службі України та її територіальних органах

Запити на інформацію від Держмитслужби будуть формувати по-новому

Мінфін наказом від 13.07.2020 р. №409 (зареєстрований в Міністерстві юстиції від 30.10.2020 р. за №1072/35355) затвердив Порядок забезпечення доступу до публічної інформації у Державній митній службі України та її територіальних органах.

Згідно з Порядком, запитувачі інформації мають право звернутися до органів Держмитслужби зі запитом на інформацію незалежно від того, стосується інформація їх особисто чи ні, без пояснення причини його подання.

Запит на інформацію подають до органів Держмитслужби фізична або юридична особа, об'єднання громадян без статусу юридичної особи в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою) на вибір запитувача, який також може звернутися до органів Держмитслужби із запитом на інформацію під час особистого прийому посадовими особами органів Держмитслужби.

Запитувачі інформації можуть подати письмовий запит на інформацію у довільній формі.

З метою спрощення процедури оформлення письмових запитів на інформацію особа може подавати запит на інформацію шляхом заповнення відповідної форми для подання запиту на отримання публічної інформації, що знаходиться у володінні Державної митної служби України (додаток), зразок якої можна отримати у структурному підрозділі, до компетенції якого віднесено систематизацію, аналіз та контроль запитів на інформацію, або завантажити з офіційного вебсайту Держмитслужби.

Відповідь на запит на інформацію надається не пізніше п'яти робочих днів із дня отримання запиту органами Держмитслужби.

Якщо запит на інформацію стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, то можливе продовження строку розгляду запиту до 20 робочих днів з обґрунтуванням. Про продовження строку виконавець письмово повідомляє запитувача не пізніше п'яти робочих днів із дня отримання запиту.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Станом на 09.11.2020 р. не опублікований.

Відповідно втратить чинність наказ Мінфіну від 07.08.2012 р. №893 "Про затвердження Порядку складання та подання запитів на отримання публічної інформації, розпорядником якої є Державна митна служба України".

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»