• Посилання скопійовано

Хто відповідає за рішення роботодавця несвоєчасно сплатити ЄСВ?

Податкова міліція Офісу великих платників податків ДФС повідомила головному бухгалтеру одного з великих підприємств України про підозру в ухиленні від сплати ЄСВ в особливо великому розмірі

Хто відповідає за рішення роботодавця несвоєчасно сплатити ЄСВ?

Сайт ДФСУ повідомляє, що податковою міліцією Офісу великих платників податків ДФС за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора головному бухгалтеру одного з великих підприємств України в ракетно-космічній галузі повідомлено про підозру в ухиленні від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в особливо великому розмірі (ч. 3 ст. 212-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що службові особи підприємства, грубо порушуючи вимоги законодавства, протягом лютого – липня 2018 року не сплачували єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Вжитими в ході досудового розслідування кримінального провадження заходами працівниками податкової міліції забезпечено надходження до фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування несплачених внесків на суму понад 90 млн грн (з урахуванням штрафних санкцій та пені).

Даний вид соціальних внесків є обов’язковим до сплати усіма суб’єктами господарської діяльності, оскільки забезпечує захист прав громадян України на пенсійне забезпечення, на випадок безробіття та від нещасних випадків на виробництві.  

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»