• Посилання скопійовано

Податківці звертають увагу на трудові ресурси і матеріально-технічну базу

Встановили факт формування фіктивного податкового кредиту на понад 4 млн гривень

Податківці звертають увагу на трудові ресурси і матеріально-технічну базу

Податківцями при відпрацюванні матеріалів, наданих Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області, викрито протиправну діяльність одного з товариств з обмеженою відповідальністю при надані послуг державному підприємству. Розповідає ДПСУ.

З’ясувалося, що товариство не мало в наявності необхідні трудові ресурси, матеріально-технічну базу, власні та/або орендовані офісні та складські приміщення для виконання замовлених робіт. При цьому для документального оформлення окремих первинних документів та створення зовнішніх ознак фактичного здійснення операцій було використано підприємство з ознаками фіктивності для формування податкового кредиту в ланцюзі постачання придбаних робіт (послуг).

Такі дії дали можливість безпідставно включити  у вартість наданих робіт послуги, які не могли бути використані в практичній діяльності та отримання яких документально не підтверджено по ланцюгах постачання, на загальну суму понад 4 млн гривень.

За матеріалами вказаного аналітичного дослідження, проведеного  підрозділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом,  ГУ ДПС у Полтавській області, прокуратурою Полтавської області до ЄРДР внесено інформацію щодо кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 212 КК України.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»