• Посилання скопійовано

З 15 грудня діє нова форма посвідчення інспектора праці

Мінекономіки затвердило нову форму та опис службового посвідчення інспектора праці. Наказ №2305 опубліковано в «Офіційному віснику» від 15.12.2020 №98

З 15 грудня діє нова форма посвідчення інспектора праці

Мінекономіки наказом від 11.11.2020 р. №2305 (зареєстрований в Мін'юсті від 30.11.2020 р. за №1198/35481) затвердило нову форму та опис службового посвідчення інспектора праці.

Перезатвердження відбувається через те, що сферою регулювання трудових відносин тепер займається Мінекономіки (замість Мінсоцполітики). Про це ми писали тут.

Службове посвідчення має вигляд книжки розміром 60 на 90 мм у твердій обкладинці темно-червоного кольору.

Ліва та права внутрішні сторінки службового посвідчення виготовлені із захищеного паперу з фоновою сіткою червоного кольору.

На лицьовому боці службового посвідчення розміщено виконані тисненням фольгою золотого кольору зображення та написи:

  • у верхній частині посередині - зображення малого Державного Герба України;
  • нижче під зображенням малого Державного Герба України посередині - одним рядком слова "ІНСПЕКТОР ПРАЦІ".

На внутрішньому боці зліва зазначено номер посвідчення інспектора праці, його прізвище, ім’я та по батькові, дату видачі посвідчення та підпис голови органу контролю.  А також фотокартка, скріплена гербовою печаткою Держпраці.

На внутрішньому боці справа розміщено інформацію про орган контролю, посаду, на якій працює власник посвідчення, його особистий підпис. 

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Відповідно втратить чинність наказ Мінсоцполітики від 24.05.2017 р. №866 "Про затвердження форми та опису службового посвідчення інспектора праці". Наказ №2305 опубліковано в "Офіційному віснику" від 15.12.2020 р. №98.

Нагадаємо, що за п. 8 Порядку №823  під час проведення інспекційного відвідування інспектор праці має пред'явити службове посвідчення. Своєю чергою,  об’єкт відвідування під час перевірки має право перевірити в інспектора праці наявність службового посвідчення та у разі його відсутності не допускати до перевірки (п. 13 Порядку №823).

 

UPD_16/12/2020

Уряд прийняв рішення про продовження строку подання заяв до 31 грудня. Про це ми інформуємо тут.

***

Читайте також:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»