• Посилання скопійовано

Директора позбавили волі на 8 років за неправдиві відомості про осіб з інвалідністю

Підприємство безпідставно отримувало пільги з оподаткування через наявність працівників-осіб з інвалідністю, які фактично не працювали на ньому

Директора позбавили волі на 8 років за неправдиві відомості про осіб з інвалідністю

ДФСУ розповідає, що після п’ятирічного судового розгляду вирок суду вже вступив у силу.

Раніше директор кількох підприємств впродовж 2012-2014 років вносив в офіційні документи, які у подальшому подавав до державних установ, неправдиві відомості про фактичну чисельність працюючих на одному із очолюваних ним підприємств осіб з обмеженими можливостями, безпідставно отримуючи у такий спосіб пільги з оподаткування.

В наслідок таких дій зловмисник фактично незаконно заволодів коштами з державного бюджету на загальну суму близько 4 млн гривень. В подальшому він намагався легалізувати їх, шляхом оформлення «фіктивних» операцій з купівлі-продажу товарів та надання послуг з рядом інших підконтрольних йому підприємств.  

У ході досудового розслідування даного кримінального провадження накладено арешти на суму понад 12 млн гривень.

Вироком суду чоловіку призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8 років з позбавленням права обіймати посади пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями строком на 3 роки з конфіскацією майна, яке належить йому на праві власності. Також з нього та з очолюваних ним підприємств має бути стягнуто на користь держави понад 20 млн гривень заподіяної шкоди.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»