• Посилання скопійовано

Контролюючий орган не затвердив уніфіковану форму акта? Маєте право не допустити до перевірки!

ДРС нагадує, що суб’єкти господарювання мають право не допускати посадових осіб органу державного нагляду до перевірки, якщо ним не була затверджена уніфікована форма акта перевірки. Які органи такі форми мають, дізнайтесь з нашої новини

Контролюючий орган не затвердив уніфіковану форму акта? Маєте право не допустити до перевірки!

Станом на сьогодні Державна регуляторна служба України погодила уніфіковані форми актів, що складаються за результатами проведення планових (позапланових) перевірок у 58 сферах державного нагляду (контролю).

Дія Закону про нагляд (контроль) поширюється на 82 сфери державного нагляду (контролю). Наразі вже у 70 сферах Уряд затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та періодичність проведення перевірок.

Після затвердження Кабміном критеріїв, контролюючі органи розробляють уніфіковані форми актів та погоджують їх з ДРС. Таким чином, згідно законодавства станом на 15.02.2021 затверджено уніфіковані акти у 58 сферах державного нагляду (контролю).

Нагадуємо, що суб’єкти господарювання мають право не допускати посадових осіб органу державного нагляду (контролю) до перевірки, якщо таким органом не була затверджена уніфікована форма акта.

Ознайомитись з переліком контролюючих органів, яким вже затверджено критерії та форми актів можна за посиланням.

 

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»