• Посилання скопійовано

Уряд можуть позбавити права скасовувати мораторій на податкові перевірки: законопроєкт

У Раді зареєстровано законопроєкт №5132 щодо мораторію на проведення податкових перевірок

Уряд можуть позбавити права скасовувати мораторій на податкові перевірки: законопроєкт

Нагадаємо, що 9 лютого набрала чинності постанова КМУ №89, якою знято мораторій на деякі види податкових перевірок. З цієї дати повертаються планові перевірки, незавершені станом на 18 березня 2020 року, та перевірки платників ПДВ, які сформували податковий кредит за ризиковими операціями. Проте всі вони стосуються юросіб. Докладніше читайте тут.

Водночас залишається чинною вимога Закону №540 про мораторій на проведення документальних та фактичних податкових перевірок, який Законом № 591 продовжений по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину.

22 лютого 2021 року у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №5132 "Про внесення змін до прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" щодо мораторію на проведення податкових перевірок". Його автором є Я. Железняк (партія "Голос").

За пояснювальною запискою, метою прийняття проєкту закону є уточнення норм законодавства щодо мораторію на проведення податкових перевірок та заборон (обмежень) на проведення інших заходів державного нагляду (контролю). Це дозволить усунути неоднакове тлумачення норм законодавства та конкретизувати що дія мораторію та заборон (обмежень) триває.

Зокрема, планується встановити, що Кабінет Міністрів України не має права на скорочення строку дії мораторію на проведення перевірок, передбачених ПКУ, та заборон (обмежень) на проведення інших заходів державного нагляду (контролю), встановлених з метою запобігання виникненню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

 

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»