• Посилання скопійовано

Які найпоширеніші порушення виявлено під час перевірок закладів відпочинку та оздоровлення?

За інформацією Держпродспоживслужби, виявлено порушення у кожному третьому перевіреному закладі відпочинку та оздоровлення

Які найпоширеніші порушення виявлено під час перевірок закладів відпочинку та оздоровлення?

За участі спеціалістів Держпродспоживслужби в складі комісій обстежено 142 заклади оздоровлення та відпочинку. Порушення вимог санітарного законодавства встановлено майже у кожному третьому закладі (у 42-х закладах, або у 32% з усіх перевірених).

«Питання оздоровлення та відпочинку дітей є особливо актуальними в умовах карантину. Держпродспоживслужба тісно співпрацює з органами місцевої влади та власникам оздоровчих закладів для виявлення порушень та їх подальшого усунення», – розповіла Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Серед основних порушень, що були виявлені – невиконання пропозицій Держпродспоживслужби щодо зміцнення матеріально-технічної бази, порушення щодо водозабезпечення, неукомплектованість закладів медичним персоналом, відсутність умов для дотримання санітарно-протиепідемічного та дезінфекційних режимів.

Виконання пропозицій (планів-завдань), наданих Держпродспоживслужбою власникам оздоровчих закладів щодо створення відповідних умов для оздоровлення та відпочинку дітей, наразі складає 52% у закладах оздоровлення та 36% у закладах відпочинку. Держпродспоживслужба продовжить вживати заходи щодо нагляду за дотриманням вимог законодавства у закладах оздоровлення та відпочинку.

Джерело: Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»