• Посилання скопійовано

240 неоформлених за 2 дні: перші результати спільних перевірок ДПС і Держпраці

Держпраці відзвітувала, як пройшли перші два дні нової хвилі перевірок з тіньової зайнятості. Так, за 2 дні розпочато 152 інспекційні відвідування, під час яких виявлено 240 працівників, допущених до роботи без укладення трудових договорів

240 неоформлених за 2 дні: перші результати спільних перевірок ДПС і Держпраці

З 1 липня на всій території України стартувала інспекційна кампанія з питань виявлення неоформлених трудових відносин, до якої залучені інспектори праці, представники Національної поліції, Державної податкової служби, Державної служби України з безпеки на транспорті, Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Державної міграційної служби та органів місцевого самоврядування.

Інформаційні бази ДПС надали Держпраці можливість відібрати роботодавців, які мають високий ризик використання незадекларованої праці, зокрема, за такими критеріями:

  • ​невідповідність кількості працівників фактичним обсягам виробництва;
  • ​наявність випадків використання незадекларованої праці, виявлених іншими контролюючими органами;
  • ​відсутність найманих працівників у роботодавців сфери торгівлі та послуг, яким видані ліцензії на підакцизні товари тощо.

За 2 дні інспекційної кампанії розпочато 152 інспекційні відвідування, в ході яких виявлено 240 працівників, допущених до роботи без укладення трудових договорів, що свідчить про ретельну підготовку інспекційних заходів за результатами ризикорієнтованого підходу.

Динаміка працевлаштування працівників, а також їх кількість у конкретних роботодавців, постійно відстежується інспекторами праці. До роботодавців, у яких при збереженні рівня активності господарської діяльності зменшиться кількість працівників після завершення інспекційних заходів, увага буде особливо прискіпливою, в тому числі і шляхом проведення повторних інспекційних заходів.

***

Читайте також: З 1 липня – нова хвиля перевірок Держпраці з ДПС щодо неоформлених працівників

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»