• Посилання скопійовано

Держпродспоживслужба у вересні буде передана в підпорядкування Мінагрополітики

В контексті Держпродспоживслужби було зазначено, що вона буде повністю передана в підпорядкування Мінагрополітики. Розривати функціонал на кілька міністерств не планується

Держпродспоживслужба у вересні буде передана в підпорядкування Мінагрополітики

16 липня відбулась зустріч представників Європейської Бізнес Асоціації з Романом Лещенком, Міністром аграрної політики та продовольства України.

Йшла мова про розділення повноважень МЕРТу та Мінагро. Було повідомлено, що профільними для Мінагро залишаються рослинництво, тваринництво, переробка, напрямки, пов’язані зі зрошенням – садівництво, тощо. Крім того, розвиток зеленого туризму, виноградарство, аквакультура, сільськогосподарське машинобудування. На питання про пріоритетні законопроєкти Міністр повідомив, що важливими є ініціативи щодо зрошення, збереження грунтів, державної підтримки, фонду часткового гарантування кредитів для малого та середнього бізнесу, впровадження додаткових фінансових інструментів для капіталізації аграрного сектору, рішення щодо земельного банку, тощо.

В контексті Держпродспоживслужби було зазначено, що вона буде в повній мірі передана в підпорядкування Мінагрополітики. Розривати функціонал на кілька міністерств не планується. Повний процес передачі заплановано на вересень цього року.

Водночас, піднімались і питання секторального характеру. До прикладу, щодо того, що на сьогоднішній день в Україні склався гострий дефіцит молочної сировини. Було наголошено, що в якості врегулювання ситуації, як варіант, необхідні заходи з підтримки як виробників, так і переробників молочної продукції. Так, в рамках Молочного комітету ЕВА відповідні пропозиції щодо підтримки буде консолідовано та надіслано на розгляд міністерства.  Крім того, йшла мова про ініціативу зниження ставки ПДВ для певних сфер агросектору.

Також йшлося про питання діджиталізації в агро секторі, наприклад, переведення обігу складських документів на зерно в електронну форму. Міністр зазначив, що відповідний Закон України про державний агро реєстр вже прийнято. У вересні відбудеться презентація реєстру. Реєстр, в тому числі, допоможе вирішити питання, яке наразі є у бізнесу – існуваня складських документів у паперовій формі, що створює корупційні ризики. 

Водночас, було акцентовано і на тому, що цього тижня було прийнято бюджетну декларацію, до вересня триває формування бюджетних запитів на 2022 рік. Тож Міністерство готове примати і чекає на пропозиції від бізнесу в цьому контексті.

Також було обговорено і інші питання, які стосуються залучення інвестицій, місії Міністерства – формування додаткової вартості на кожну одиницю продукцію, тощо. Від імені Європейської Бізнес Асоціації щиро дякуємо Роману Лещенко за продуктивний діалог та пропозицію мати подібні обговорення на постійні основі, щокількамісяців.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Європейська Бізнес Асоціація

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»