• Посилання скопійовано

Бюро економбезпеки не встигають запустити вчасно

Новостворене Бюро економічної безпеки (БЕБ), яке має замінити стару ДФС, не встигають запустити до 25 вересня

Бюро економбезпеки не встигають запустити вчасно

Новостворене Бюро економічної безпеки (БЕБ), яке має замінити стару Державну фіскальну службу, не встигають запустити до 25 вересня.

Про це повідомив його очільник Вадим Мельник в інтерв’ю «Суспільному», передає Укрінформ.

«Ми не встигаємо. Так, певні процеси були затягнуті: не по вині Кабміну, не по вині народних депутатів. Так трапилось, що воно трошки затягнулось. Шість місяців, які були дані на ліквідацію ДФС, я в цьому брав участь, і ці 6 місяців які були дані для початку роботи БЕБу ... Вони з різних об’єктивних причин затягнулись», – зазначив чиновник.

Однією з можливих причин Мельник називає «літні періоди відпусток». Каже, що процес дуже складний, позаяк вперше в історії ліквідується орган ДФС «під нуль».

«Це не так то і просто, як виявилось. І ми бачимо, що зараз навіть проведення аудиту ДФС продовжене ще на певний термін. Просто фізично не встигають, працюють щоденно», – розповів голова БЕБ.

Мельник пояснив, що процедура конкурсів кандидатів на посади в БЕБ триватиме не менше 30-35 діб. Пояснює, що орієнтовно 12 вересня буде створена Рада громадського контролю.

«Наприклад, я створюю конкурсну комісію і, наприклад, ще 30-35 днів мінімум будуть конкурси на цих 200-220 людей, 30% від центрального апарату. Напевно я не вкладаюсь у 25 вересня», – додав голова БЕБ, зазначивши, що Бюро все ж хочуть запустити до кінця вересня.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів призначив на посаду директора Бюро економічної безпеки Вадима Мельника, який очолював Державну фіскальну службу.

Полковник податкової міліції Мельник очолював ДФС з кінця 2020 року, до цього працював на різних посадах у податковій поліції. Верховна Рада ухвалила Закон «Про Бюро економічної безпеки України» 28 січня 2021 року.

12 травня Кабмін утворив Бюро економічної безпеки, на яке покладаються завдання із протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: УКРІНФОРМ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»