• Посилання скопійовано

ДПС для виявлення схем стежить за IP-адресами звітування платників

При проведенні перевірки податківці виявили, що підприємство подавало власну податкову звітність та податкову звітність підконтрольних підприємців з однієї IP-адреси

ДПС для виявлення схем стежить за IP-адресами звітування платників

Податківці в ході проведення перевірок одного з підприємств Хмельниччини виявили факт незастосування РРО для продажу продуктів харчування для іноземного виробництва невідомого походження через мережу магазинів на суму понад 43 млн гривень.

Підприємство, використовуючи підконтрольні фізичні особи-підприємців (ФОП) для спрощеної системи оподаткування, налагоджує схему реалізації продуктів харчування для готівкових систем та за допомогою банківських платіжних POS-терміналів, які залучають торговців без відстеження таких операцій у бухгалтерському обліку з метою мінімізації податкових звернень.

Перевіркою встановлено, що підприємство:

  • надавало частину орендованих приміщень у суборенду ФОПам за заниженою вартістю;
  • здійснювало постачання товарів у продажу;
  • проводив інкасацію торгівельної віручки як власної, так і ФОПів;
  • подано власну податкову звітність та податкову звітність підконтрольних підприємців з однієї IP-адреси.

Крім того, фізичними особами - підприємцями у переважних інтересах були працівники підприємства.

Таким чином, ревізорами ДПС повністю підтверджено та документально підтверджено практичну діяльність операцій з продажу фізичних осіб - підприємців.

До підприємства застосувано штрафні санкції на суму понад 4,3 млн гривень.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у  Telegram  та  VIBER . Приєднуйтесь і дізнайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»