• Посилання скопійовано

Зустрічайте! План комплексних перевірок на 2022 рік

Згідно з планом, у 2022 році контролюючими органами (не ДПС) буде проведено 38704 перевірок підприємств та підприємців. А от план перевірок ДПСУ на 2022 рік ще не затверджений (це повинні зробити до 25 грудня)

Зустрічайте! План комплексних перевірок на 2022 рік

Наказом ДРСУ від 15.11.2021 р. №383 затверджено План здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2022 рік. Така інформація міститься на Інспекційному порталі.

Переглянути його можна:

За затвердженим планом наступного року буде проведено 38704 перевірок підприємств та підприємців (це на 4753 менше ніж було у плані на 2021 рік).

Нагадуємо, що згідно зі ст. 5 Закону №877 підставою для проведення комплексного планового заходу державного нагляду (контролю) щодо суб’єкта господарювання є внесення одного й того самого суб’єкта господарювання до планів здійснення заходів державного нагляду (контролю) різних органів державного нагляду (контролю).

Такий комплексний плановий захід проводиться один раз на рік, а усі контролюючі органи, які запланували перевірити даного суб’єкта господарювання, можуть його перевірити виключно у строки, встановлені Планом здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2022 рік.

Важливо! В жовтні цього року контролюючі органи оприлюднили проєкти планів перевірок на 2022 рік. Про це читайте тут. Але затверджених наказів щодо їх проведення ще немає.

 

А що з планом перевірок ДПСУ на 2022 рік?

План-графік податкових перевірок на 2022 рік має бути оприлюднений до 25 грудня року, що передує року, в якому проводитимуться такі документальні планові перевірки. Тож наразі чекаємо.

Оновлений план-графік перевірок ДПС на 2021 рік дивіться тут.

 

Перевірки ФСС

Зауважимо, що цей план перевірок не містить план-графік перевірок ФСС. Квартальні плани-графіки перевірок ФСС розміщуються на вебпорталах в областях та місті Києві.

***

  • З проєктами планів перевірок різних контролюючих органів на 2022 рік можна ознайомитися тут.
  • Плани перевірок Держпраці, ПФУ та ще 17 контролюючих органів на 2021 рік ось тут>>
  • План комплексних перевірок на 2021 рік - за посиланням>>

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»