• Посилання скопійовано

До КУпАП можуть внести нові штрафи за порушення пожежної безпеки

Поданий Денисом Шмигалем законопроект передбачає встановити відповідальність за використання будь-яких пристроїв, підйом яких на висоту здійснюється за допомогою відкритого вогню. А також розширити коло осіб, що можуть складати адмінпротоколи за спалювання сухої рослинності

До КУпАП можуть внести нові штрафи за порушення пожежної безпеки

До ВРУ було подано Законопроект №6280 (ініціатором законопроекту є Денис Шмигаль, Прем’єр-міністр України) щодо внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині встановлення відповідальності за правопорушення у сфері пожежної безпеки. З текстом проекту закону можна ознайомитись за посиланням.

Ним  пропонується врегулювати на законодавчому рівні наступні питання:

  • надання працівникам відомчої, місцевої пожежної охорони, членам добровільної пожежної охорони та уповноваженим посадовим особам сільських, селищних, міських рад повноважень на складання адміністративних протоколів за спалювання сухої рослинності;
  • запровадження адміністративної відповідальності за використання будь-яких пристроїв, підйом яких на висоту здійснюється за допомогою відкритого вогню (крім повітряних суден) біля лісів, луків, пасовищ, торфовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, об’єктів та територій природно-заповідного фонду та в межах населених пунктів, а також біля об’єктів підвищеної небезпеки, уповноваживши на складення протоколів про такі адміністративні правопорушення громадських лісових інспекторів, громадських інспекторів з охорони довкілля, працівників відомчої, місцевої пожежної охорони та членів добровільної пожежної охорони, уповноважених посадових осіб сільських, селищних, міських рад та наділення повноваженнями щодо розгляду протоколів про вищезазначені адміністративні правопорушення посадових осіб органів Національної поліції, ДСНС, Держлісагентства та Держекоінспекції.

За порушення правил використання пристроїв, підйом яких на висоту здійснюється за допомогою відкритого вогню, передбачається встановити штраф від 90 до 270 нмдг на громадян (1530 – 4590 грн.), а  на посадових осіб – від 270 до 900 нмдг (4590 – 15300 грн.). 

А якщо ці дії призвели до виникнення пожежі, проте за відсутності ознак діяння, передбаченого Кримінальним кодексом України, за них накладатиметься штраф на громадян від 270 до 900 нмдг (4590 – 15300 грн.)  і на посадових осіб – від 630 до 1800 нмдг (10710 – 30600 грн.).

Наразі коментований законопроект направлено на розгляд комітету при ВРУ, і, якщо його буде схвалено, прийнято ВРУ та підписано Президентом, то передбачені зміни наберуть чинності з дня, наступного за днем опублікування закону.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»