• Посилання скопійовано

ДПС перевірила сумнівні АЗС: які результати?

За результатами перевірок ДПС виявлено 117 АЗС, що відсутні за місцем розташування, 127 непрацюючих АЗС, 36 – демонтовано. З незаконного обігу вилучено пального на суму 53,9 млн грн, обладнання – на 8,5 млн грн

ДПС перевірила сумнівні АЗС: які результати?

У напрямі боротьби з нелегальним обігом та роздрібною торгівлею пальним Державною податковою службою України посилено взаємодію з громадськими організаціями, територіальними громадами, правоохоронними органами та їх місцевими підрозділами.

ДПС організована робота щодо відпрацювання 1824 об’єктів, які здійснюють сумнівну діяльність, за переліками, сформованими Комітетом Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, Кабінетом Міністрів України та Нафтогазовою Асоціацією України.

«За результатами відпрацювання встановлено, що близько 40% об’єктів, які були перевірені, – легальний бізнес, який сплачує податки і збори. У 11% з  них були виявлені порушення, які дали підставу для анулювання ліцензій», – повідомив виконуючий обов’язки Голови ДПС Михайло Тітарчук.

Також він додав, що матеріали щодо 64% перевірених об’єктів направлені на відпрацювання до ДФС та Національної поліції відповідно до компетенції.

Територіальними органами ДПС також проведена інвентаризація ліцензійних справ щодо відповідності пакетів документів, поданих для отримання ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним, вимогам Закону України від 19.12.1995 р. №481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального».

Загалом було анульовано 210 ліцензій, на відпрацювання ДФС та Національній поліції відправлено матеріали по 1159 обʼєктах.

За результатами перевірок виявлено 117 АЗС, що відсутні за місцем розташування, 127 непрацюючих АЗС, 36 – демонтовано. З незаконного обігу вилучено пального на суму 53,9 млн грн, обладнання – на 8,5 млн гривень.

Державна податкова служба України й надалі готова до конструктивної співпраці з інституціями громадянського суспільства, правоохоронними органами, органами місцевого самоврядування для боротьби з тіньовим сектором на ринку обігу пального.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»