• Посилання скопійовано

УВАГА! З'явився план-графік перевірок ДПСУ на 2022 рік

Податківці оприлюднили план-графік перевірок на 2022 рік. За ним наступного року планують провести 6756 перевірок

УВАГА! З'явився план-графік перевірок ДПСУ на 2022 рік

Сьогодні, 24 грудня 2021 року, ДПСУ оприлюднила на своєму вебсайті План-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2022 рік.

Як і минулорічний, план-графік на 2022 рік складається з чотирьох розділів (для швидкого пошуку у файлах користуйтеся комбінацією клавіш Ctrl+F):

  • Розділ I "Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб" та Розділ II "Документальні планові перевірки фінансових установ, постійних представництв та представництв нерезидентів" (завантажити). За ними наступного року податківці планують провести  4670 податкових перевірок.

  • Розділ ІІІ "Документальні планові перевірки фізичних осіб (завантажити). Він налічує 1703 особи, до якої планує наступного року завітати з візитом ДПС"

  • Розділ IV. Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (завантажити). З таких питань податківці планують провести 383 перевірки.

Загалом у 2022 році податківці планують провести 6756 планових перевірок (для порівняння - на початку 2021 року у плані-графіку перевірок було 6288 підприємств та підприємців).

 

Хто потрапить до плану-графіка податкових перевірок у 2022 році?

Відбір здійснюється за наявними податковими ризиками недоплати сум податків, зборів, які визначаються системою ризикоорієнтовного відбору за даними інформаційно-телекомунікаційних систем ДПС.

Податківці виділили такі основні групи податкових ризиків згідно з системою ризикоорієнтовного відбору:

  • неадекватність декларування податку на прибуток або ПДВ (коли доходи, обсяги постачання зростають, а суми задекларованих податків не збільшуються) та їх розмір суттєво менший ніж у середньому по галузі;
  • наявність взаємовідносин із ризиковими суб’єктами господарювання (які перебувають у розшуку, по яких наявні кримінальні провадження пов’язані із ухиленням від сплати податків, мають ознаки фіктивності та нереальної господарської діяльності);
  • значний розмір інших витрат, перевищення операційних витрат над собівартістю, значні суми дебіторської та кредиторської заборгованості, та їх зростання, тощо.

Ризики високого ступеня можна побачити в електронному кабінеті платника. Про це ми писали тут.

***

Зверніть увагу також:

  • Плани перевірок Держпраці, ПФУ та ще інших контролюючих органів на 2022 рік дивіться ось тут>> 
  • План комплексних перевірок на 2022 рік - за посиланням>>
  • Плани перевірок Фонду соцстраху на І квартал 2022 року - дивіться у новині.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»